Dressing:
4 dl ylette
4 spsk tomatketchup
½ tsk sød chilisauce
½ tsk sukker
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl klippet frisk karse
Stegte kyllingelår:
8 optøede, frosne kyllingeunderlår
1 æg
1½ spsk sesamfrø
2 spsk rasp (eller knuste cornflakes)
3 spsk revet ost, fx mellemlagret 24% (45+)
½ tsk paprika
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pastasalat:
3 liter vand
2 spsk groft salt
300 g tørret pasta, fx penne
Pynt: agurk og cherrytomater
Tilbehør: 240 g groft brød
Dressing: Rør ylette sammen med ketchup, chilisauce, sukker, salt og peber. Vend karsen i, stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Kyllingelår: Skyl og tør kyllingelårene godt.
Pisk ægget sammen med en gaffel.
Bland sesamfrø med de øvrige ingredienser.
Vend først lårene i æg og dernæst i frø-rasp-osteblandingen.
Læg lårene i et smurt, ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm) og steg dem midt i ovnen, ca. 50 min. ved 200°C, til de er gennemstegte.
Pastasalat: Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde.
Kom pastaen i under omrøring og kog den i ca. 10 min.
Hæld pastaen i en sigte, skyl med koldt vand og lad den dryppe godt af.
Vend den lune pasta i ylettedressingen.
Anret i en skål og server straks.
Energiindhold pr. portion: 3157 kJ
Energifordeling: Protein: 22%, Kulhydrat: 56%, Fedt: 22%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60 min
Grøn salsa - Forret eller snack
1 mild frisk grøn chilipeber
1 løg i mindre stykker (ca. 100 g)
2 små fed hvidløg i mindre stykker
2 små grønne peberfrugter i mindre stykker (ca. 175 g)
1 lille squash i mindre stykker (ca. 200 g)
0,5 dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
1 tsk groft salt
2 dl cremefraiche 18%
200 g tortillachips med salt
Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Skær chilipeberen i mindre stykker (1 spsk).
Kom alle ingredienserne i en skål og blend med en stavblender - det er i orden, at salsaen indeholder enkelte større stykker.
Stil den grønne salsa tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Hæld den i en sigte og si ca. 2 dl væde fra. Smag salsaen til.
Kom iskold cremefraiche i en skål og den grønne salsa i en anden.
Spis tortillachips til - evt. lune.
Energiindhold pr. portion: 1730 kJ
Energifordeling: Protein: 7%, Kulhydrat: 47%, Fedt: 46%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min.