Logo

Pesto sommer og vinter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lav et lager - i dybfryseren! Pesto-elskere tager deres store morter i brug for at kunne præstere det ægte håndværk. Til nød kan man nu også bruge en stavblender - det bliver ikke helt så fint, men går meget hurtigere.
Nok til 4 entusiaster:

1 stort bundt basilikum
2 spsk pinjekerner
3 fed hvidløg
salt
1 ¼ dl olivenolie
50 g parmensan eller pecorino, friskreven

Pluk basilikum bladene af stænglen.
Lad være med at skylle dem, de skal højst tørres med fugtig køkkenrulle.
Rist pinjekerner ganske let på en tør pande - tag dem af komfuret, når de begynder at dufte.
Pil hvidløgsfedet og skær det i mindre stykker.
Purer med basilikum, pinjekerner og 1 knsp salt i mixeren - eller stød det i morteren.
Hæld blandingen over i en skål.
Tilsæt så olivenolie og reven ost i skefulde og rør, indtil konsistensen er dejlig cremet. Smag til med salt - færdig på under 20 minutter.

Smager godt sammen med spaghetti eller andre tynde pastasorter, minestrone eller andre grønsagsgryder, til fisk eller kød og til at smøre på brød.
kj pr. portion: 1000

Tips: Vinterpesto:
Den samme fremgangsmåde som ovenfor, men med persille, skalotteløg, valnøddekerner eller mandler, emmentaler eller appenzeller og solsikkeolie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her