Logo

Chokolademousse med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolademousse med blåbær

 

Denne chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for flødeskum.

Arbejdstid: 30 min. Køletid: mindst 1 time. 4 personer

 

#

150 g mørk chokolade

4 æg

100 g sukker

125 g blåbær

 

Pynt:

basilikum eller mynte

blåbær

*

 

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et varmt vandbad.

Tag skålen op, og lad chokoladen køle lidt af.

 

DEL æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommerne med 75 g sukker, til det er tykt skum.

Det tager 8-10 min. med en håndmikser.

 

PISK æggehviderne stive, og pisk resten af sukkeret i.

 

BLAND chokoladen i æggeblommeskummet, til det er ensartet.

Vend forsigtigt æggehvideskummet i med en dejskraber.

 

TILSÆT blåbær, og fordel moussen i portionsglas.

Lad moussen stivne i køleskabet i mindst 1 time.

 

PYNT evt. med basilikum eller mynte og lidt blåbær.

 

TIPS: Der er brugt friske æg til opskriften, da risikoen for salmonella i danske æg er minimal.

Du kan også bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her