(10 personer)
Sauce:
1 kg flåede tomater
1 fed hvidløg
1 løg
1 stængel bladselleri
Olivenolie
50 g frisk basilikum
Salt, peber
Pastarulle med fyld:
1 kg italiensk hvedemel 00
10 æg
10 skiver italiensk kogt skinke
1 kg frisk spinat
400 g mozzarella i skiver eller tern
200 g reven Parmesan
1 kg ricotto
Olivenolie
Sauce: Skær løg og bladseller i små tern og sauter i olivenolie i en gryde i ca. 5 minutter.
Tilsæt de flåede tomater og lad simre i ca. 45 minutter.
Smag til med salt og peber samt basilikum og kør saucen på blender.
Stil til side.
Pastarulle: Læg melet på et bord, laven fordybning i midten, slå æggene ud i denne, tilsæt salt og en spiseske olivenolie og ælt dejen sammen til en fast og elastisk konsistens.
Lad hvile 1 time tildækket med film.
Kør pladerne ud på en pasta maskine - eller brug knofedt og en god god kagerulle!
Det fædige resultat skal være en plade a 60 cm x 40 cm x 2 mm!
Læg pladen på et viskestykke.
Fyld: Smør et 3 mm tykt lag ricotta på pastapladen, læg mozzarella-skiver eller -tern oven på ricottaen, derefter et lag dampet spinat og reven parmesan, og til sidst dækkes med et lag skinke i hele skiver.
Rul pladen sammen med viskestykket omkring til en lang pølse og snør den for enderne.
Fyld vand i en gryde, der er så star, at pastarullen kan ligge i den (fx. en fiskegryde), bring vandet i kog, tilsæt salt, dump rullen i, så den er helt dækket af vand, og kog den i co. 45 minutter.
Køl rullen af, fjern viskestykket og skær i ca. 2 cm tykke skiver.
Servering: Læg en skefuld sauce i bunden af en ovnfast tallerken med en skive pastarulle ovenpå og gratiner i ovnen i 8-10 minutter ved 200º.