God mod bekymringer og vemodig sult.
500 g okseben,
salt
600 g suppekød (tyksteg)
1 bundt suppevisk
2 løg
3 tørrede chilier (hvis man kan lide det stærkt)
peberkorn
1 bundt forårsløg
friskkværnet peber
150 g nudler
Skyl oksebenene godt af, kom dem i en stor gryde sammen med 2 l koldt vand.
Bring vandet i kog.
Krydr med salt, læg suppekødet i og lad det simre godt og vel 1 time ved ganske svag varme.
Skum suppen en gang imellem.
Skyl suppevisken og skær den i store stykker.
Pil løgene og skær dem i fire.
Knus chilierne, kom grønsager, chili og et par peberkorn i gryden, lad det hele småkoge ved ganske svag varme 1 times tid.
Skyl forårsløgene og kasser de visne blade og roddusken.
Skær løgene i smalle strimler.
Tag kødet op af suppen og skær det i små stykker.
Sigt bouillonen, skum fedtet væk eller sug det op med køkkenrulle.
Få suppen til at koge igen, smag til med salt, peber og evt. chili.
Kom nudlerne i den kogende bouillon.
Lad det kun koge et par minutter (se på pakken!)
Lad også kødet og forårs løgene komme et minut i gryden.
Spises sammen med godt brød.
Det tager godt 2 timer, men der er kun noget at lave i 30 min., så nap evt. en "lille en".
Kj pr. portion: 1500