2 spsk smør
1 spsk olivenolie
2 porrer
1 løg
350 g kartofler
2 sellerirod / knoldselleri
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
2 liter grønsagsbouillon
5 stilke bladselleri
½ dl fløde 13%
Smelt smør og olie i en stor gryde.
Tilsæt tyndtskårne porrer og hakket løg og svits i ca. 10 min.
Skær kartofler og selleri i tern.
Tilsæt disse samt timian, laurbærblad og bouillon og bring det i kog.
Skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre til grønsagerne er møre, ca. 40 min.
Tilsæt selleri i skiver og lad retten simre i yderligere 10 min.
Lad retten afkøle lidt.
Brug en stavblender til at purere suppen i gryden.
Tilsæt fløden, smag til med salt og peber og servér.