600- knoldselleri
2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
½ tsk. knuste korianderfrø
5-6 hønsebouillon
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
fløde
2-3 tsk. citronsaft
salt og peber
lidt fintreven muskatnød
purløg
ca. frisk lakse-, ørred-, løje- eller stenbiderrogn
Rens og skræl sellerien. Pil løg og hvidløg.
Skær selleri, løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med korianderfrøene.
Hæld vand på, til det knap dækker, og bring det i kog.
Lad det koge blidt i 10-15 minutter, til sellerien er helt mør.
Blend de mørkogte selleri- og løgstykker med kogevandet til en cremet puré. Brug en stavblender eller en blender (i så fald fyldes kun lidt af gangen i blenderglasset).
Hæld pureen tilbage i kogegryden og tilsæt bouillon, olie og fløde.
Bring suppen i kog og smag til med citronsaft, salt, peber og muskatnød.
Server suppen med en lille skefuld lakserogn i hver portion og klippet purløg på toppen.
Ristet rugbrød eller landbrød med rug i smager godt til suppen.