4 personer
500 g spinat
2 små zucchini
200 g grønne ærter
200 g gulerødder
1 løg
½ bundt blandede friske krydderurter
1 ½ spsk smør
1 spsk hvedemel
1 liter grønsagsbouillon
2 spsk cremé fraiche
salt og peber
Skyl og rens spinaten grundigt og hak den groft. Skyl zucchinierne og skær dem i strimler. Skyl ørter og gulerødderne og skær dem i små tern. Pil løget og hak det fint. Skyl krydderurterne, tør dem og hak dem.
Smelt smørret i en gryde, læg løget i og lad det blive mørt ved svag varme. Tilsæt spinat, ærter, gulerødder og zucchini samt halvdelen af urterne og lad det stege sammen med løgne under omrøring, ca 3 min.
Sigt melet over under omrøring. Spæd med grønsagsbouillon og bring det i kog. Lad suppen simre under låg 7-10 min, til ærterne er færdige og gulerødderne møre.
Tilsæt cremé fraiche og rør rundt. Smag til med salt og peber og drys resten af urterne over.