2 dl hvedemel
2 spsk sukker
100 g smør eller margarine
1 æggeblomme
Fyld:
300 g marcipan
75 g koldt smør eller margarine
2 æg
3 bitre mandler
Pynt:
1 spsk punch
5 spsk flormelis
kirsebær
Kom hvedemel og sukker i en køkkenmaskine. Tilsæt fed tstof i mindre stykker samt æggeblommen. Kør til en smidig dej.
Læg dejen op på et melet bord og arbejd den sammen. Tryk den ud på et stykke plastfolie til en tynd plade.
Dæk dejen med plastfolie og lad den stå koldt i 15 minutter.
Mal de bitre mandler.
Skær marcipanen og fed tstoffet i bidder. Kom det i køkkenmaskinen og kør et par gange. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og kør til det er en jævn masse. Smag til med de bitre mandler.
Beklæd en form, helst en springform, med dejen. Lad dejen gå et stykke op ad kanten. Hæld fyldet i og bag ved 200º i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle et øjeblik. Løsn derefter kanten på formen og lad kagen køle.
Rør punch og flormelis sammen. Bred glasuren over kagen og pynt med halve kirsebær.