(6 personer)
1 ½ kg meget modne tomater.
2 rødløg.
1 rød peber.
1 spsk grov sennep.
200 g olivenolie.
10 isterninger.
¼ flûtes.
Paprika efter smag.
Salt, peber.
Husblas
Hvidløgs-iscreme:
180 g pillede hvidløg
125 g fløde.
375 g mælk.
50 g glukose.
5 æggeblommer.
Salt
Garniture:
Friterede hvidløgsskiver, brødcroutons og frisk oregano
Skær alle ingredienser i mindre stykker, blend og passer gennem et dørslag.
Smag suppen til med salt, peber og paprika.
Mål suppen op.
Tilsæt 4 blade udblødt husblas, der er lunet/smeltet i lidt suppe, pr. ½ liter suppe.
Si suppen igen og hæld den på en sifon. Stil på køl.
Iscreme: Blancher hvidløgene 3 gange i nyt vand hver gang (et hurtigt opkog til kogepunktet).
Kog de blancherede hvidløg op med mælk, fløde, glukose samt stabilisator og blend massen.
Passer gennem et dørslag, derefter gennem en trådsigte og leger så med æggeblommerne.
Smag cremen til med salt og kør den på ismaskine.
Anretning: Server gazpachoen i skåle med garniture og iscreme a part.