1 kalkunbryst på 500 g
200 g blå druer, halverede og udkernede
6 skalotteløg
200 g kantareller ell. markchampignons
1 ½ dl hvidvin
2 spsk olivenolie
evt 1 tsk sukker
1 spsk Maizena
1 stor kvist frisk rosmarin eller salvie
Brun kalkunbrystet i en stegegryde i den ene spsk olivenolie på begge sider, 5-6 minutter i alt.
Tilsæt hele, pillede skalotteløg og krydderier, og hæld vinen ved.
Steg kødet under låg 15 min på hver side ved lav varme. 5 minutter inden kødet er færdigt, ristes svampene ved høj varme på en tør pande, til de "pifter".
Tilsæt salt og den anden spsk olivenolie, vend rundt og tag panden af varmen.
Kom svampene i gryden sammen med druerne.
Tag kødet op af gryden, og tag løg, druer og svampe op med en hulske. Pak kødet ind i folie.
Jævn skyen med Maizena udrørt i koldt vand og smag den til med salt, peber og sukker.
Skær kalkunbrystet i tynde skiver, læg druer, løg og svampe ved og server saucen ved siden af.
Serveres sammen med frisk pasta, evt. revet Parmesan og en salat.
Tips: En evt. rest bør ikke skæres i skiver. Kødet holder sig mere saftigt, hvis det bevares i ét stykke til dagen efter.