1 kg kalkunbryst
1 tsk salt
peber
150 g champignon
100 g østershatte
1 lille løg
15 g smør
2 spsk citronsaft
1 tsk reven citronsakal
½ tsk knuste enebær
1 tsk friskhk. rosmarin eller 1 spsk persille
2 dl brødkrummer
1 æg
½ tsk salt
peber
25 g smør
Lav et snit i kødet på langs ned til kødets midte.
Lav nu en række snit på langs i kødet, så det kan breds ud.
Drys med salt og peber.
Rens og hak svampene. Hak løget.
Svits løg og svampe i smør til al væden er fordampet.
Kom blandingen i en skål og afkøl den.
Rør svampene med citronsaft og -skal, enebær, rosmarin, brødkrumme, æg, salt og peber.
Fordel svampeblandingen over kødet.
Rul kødet sammen som en roulade.
Snør den med kødtråd og læg den i ovnfast fad.
Dryp med smeltet smør, drys med salt og peber.
Stil kødet midt i ovnen i 11/4-1 ½ time ved 160º til kødet er gennemstegt, dvs. 75º i centrum af kødet.
Dryp kødet med lidt smeltet smør under stegningen.
Lad kødet hvile tildækket ca. 15 min. inden det skæres i skiver.
Servér med pasta vendt i en blanding af smeltet smør, hakket persille og parmesanost samt dampede kvarte fennikler eller broccolibuketter.