Logo

Kalkunbryst med enebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kalkunbryst
1 tsk salt
peber
150 g champignon
100 g østershatte
1 lille løg
15 g smør
2 spsk citronsaft
1 tsk reven citronsakal
½ tsk knuste enebær
1 tsk friskhk. rosmarin eller 1 spsk persille
2 dl brødkrummer
1 æg
½ tsk salt
peber

25 g smør

Lav et snit i kødet på langs ned til kødets midte.
Lav nu en række snit på langs i kødet, så det kan breds ud.
Drys med salt og peber.
Rens og hak svampene. Hak løget.
Svits løg og svampe i smør til al væden er fordampet.
Kom blandingen i en skål og afkøl den.
Rør svampene med citronsaft og -skal, enebær, rosmarin, brødkrumme, æg, salt og peber.
Fordel svampeblandingen over kødet.
Rul kødet sammen som en roulade.
Snør den med kødtråd og læg den i ovnfast fad.
Dryp med smeltet smør, drys med salt og peber.
Stil kødet midt i ovnen i 11/4-1 ½ time ved 160º til kødet er gennemstegt, dvs. 75º i centrum af kødet.
Dryp kødet med lidt smeltet smør under stegningen.
Lad kødet hvile tildækket ca. 15 min. inden det skæres i skiver.
Servér med pasta vendt i en blanding af smeltet smør, hakket persille og parmesanost samt dampede kvarte fennikler eller broccolibuketter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her