Logo

Cremede friske jordbærruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g jordbær nippede
60 g smør
2 æggeblommer
0.8 dl flode
90 g sukker
1 tsk citronsaft
6 friske lasagneplader 16x21 cm
40 g ristede smuttede mandler + 1 spsk til pynt
flormelis til drys
 
Forvarm ovnen til 180ºC og smør en gratinskål.
Halver jordbærrene fra top til bund.
Smelt 20 g smør i en gryde og vend jordbærrene forsigtigt rundt heri i
20 sek.
Tag dem op af gryden og smelt endnu 20 g smør i gryden.
Bland æggeblommerne med fløde og kom dem i gryden med sukker og
citronsaft.
Lad det koge under hyppig omrøring til det er meget tykt.
Tages af varmen og jordbærrene røres i og det køles af.
Læg de friske lasagneplader, to ad gangen, i masser af kogende vand i 3
min., eller til de er kogt.
Læg dem over i en skål koldt vand.
Lad dem stå i 1 min, inden de lægges på viskestykker for at tørre.
Fordel jordbærblandingen og mandlerne på pastapladerne, idet der
holdes en 3 cm. kant fri hele vejen rundt. Fold de lange sider ind først,
dernæst foldes den ene ende, der er tættest på op og der rulles.
Når fyldet begynder at sive ud, foldes den fjerne ende ind over.
Læg dem forsigtigt med sammenføjningerne nedad i det smurte fad.
Placer rullerne tæt op ad hinanden.
Dup det resterende smør oven på rullerne.
Drys med mandler og 2 tsk flormelis.
Bages 15 min., hvorefter de sættes under den varme grill i 5 min., eller
til de er let brunede.
Denne dessert er lækker med vanilje- eller jordbær is.
Jordbærene i desserten kan erstattes af fx. blåbær eller hindbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her