Måske ikke den enkleste dessert, men vel værd at prøve. Den
sprøde skorpe af skrøbelig brun karamel, skjuler en forførende creme. Spansk
• Desserten indeholder en del kalorier, men fedtprocenten er
lav for en dessert.
Tilberedning 45 min. + afkøling. 6 portioner
# Råvarer til Cremedessert Catalansk
4 dl mælk
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 æg
4 æggeblommer
1 dl sukker
1 spsk kartoffelmel
KARAMEL:
100 g sukker
*
Fremgangsmåde:
1 Hæld mælken i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.
Læg vaniljestangen i mælken sammen med kanelen.
Varm det hele godt igennem ved svag varme. Tag gryden fra
varmen.
2 Bland æggene med æggeblommer og sukker i en skål og pisk
det med mixeren, til en tyk creme.
3 Tag vaniljestang og kanel op af mælken.
Rør de sorte vaniljekorn i.
Bland kartoffelmelet med lidt koldt vand og pisk det i
mælken.
Pisk den varme mælk lidt ad gangen i æggemassen.
4 Pisk massen i vandbad, til den er tyk.
Hæld cremen i portionsforme og lad den køle af.
Stil i køleskabet i 30 min.
5 Smelt sukkeret ved svag varme og hæld karamellen over
portionsformene med creme.
Hæld karamellen over en ske, så den sagte løber over cremen.
Afkøl yderligere 1 time i køleskab.
Tips & råd
Hæld æggemassen i en skål og stil skålen i let simrende
vandbad.
Pisk til cremen er luftig og jævn.
Smelt sukkeret i en lille gryde ved svag varme, til sukkeret
er brunt og flydende.
Pas på det ikke branker! Dæk cremen med karamellen med en
ske.
Variation: Afkøl cremen i en stor skål. Udelad karamellaget
og server cremen med frisk frugt eller bær.
PR. PORTION: Energi: Kcal 455 = kJ 1911
Kulhydrat 37 g Protein 16 g Fedt 27 g (53%) Fibre 0 g