4 dl fløde
¼ st. vanilje
2 stk æg
2 stk æggeblomme
3 kg is
1 kg salt
1 tsk salpeter
Pynt: frugt, chokoladesauce, marengs
Kog en creme af fløde, vanilje og æg.
Afkøl den kom den i en skyllet form og læg låget på (papir mellem form og låg)
Fyld en større form f. eks en spand med den ituhuggede is blandet med salt og salpeter (isen kan lægges i en ren gulvklud og knuses med en hammer el. deles ved hjælp af et søm el. en grov strikkepind)
Sæt den lille form ned i isblandingen og bevæg den hastigt fra side til side i 10 minuter.
Tag låget af, pas på at der ikke kommer noget af i isblanding ned i cremen og skrab den frosne creme fra kanterne.
Læg låget på og bevæg atter formen i 10 minuter.
Tag låget af, skrab fra kanterne og bliv sådan ved, til det meste af cremen er stivnet. Læg is på formens låg dæk med avispapir og pak det godt ned om formen.
Kan serveres med marengs, frugt el. chokoladesauce.