Løg får en sødlig smag, jo længere tid de tilberedes. Til
denne tærte er de stegt møre i honning, der fremhæver smagen.
Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 35 min. 4 personer
#
Tærtebund:
150 g hvedemel
50 g grahamsmel eller rugmel
1 tsk salt
75 g smør
3 spsk koldt vand
Honningstegte løg:
500 g løg eller rødløg
1 spsk honning
15 g smør
5 stilke timian
salt og peber
Fyld:
250 g ricotta
1 lille dåse ansjosfileter i olie
100 g små sorte oliven med sten
4 stilke timian
Tilbehør: salat
*
Tærtebund: Bland de to slags mel og salt.
Skær koldt smør i små stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt iskoldt vand og ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen ud på et melstrøet bord og læg den i en tærteform
(24-26 cm i diameter).
Prik bunden med en gaffel og stil formen i køleskabet i 30
min.
Honningstegte løg: Pil løgene og skær dem i både.
Varm honning og smør på en pande og svits løgene heri, til
de falder sammen.
Tilsæt hele timianstilke, salt og peber og lad løgene simre
på panden i ca. 30 min., til de er helt møre og klare.
Rør en gang i mellem og tilsæt evt. lidt vand, hvis løgene
bliver tørre.
Forbag tærtebunden i 15 min. ved 180 °C.
Tag den ud af ovnen, smør den med ricotta og fordel løgene
oven på.
Fordel herefter ansjoser og oliven på tærten og bag den i
yderligere 20 min. ved 180 °C.
Drys med friske timian blade og server tærten varm eller lun
med en grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin