Bergheim er en lille landsby i Alsace på vinruten 10 km fra Colmar. Mange restauranter i Alsace har løgtærte på menuen og opskrifterne er meget forskellige. Nogle bruger mange æg og får derved en høj tærte, der ligner en æggestand, andre bruger denne ret flade og med en intens løgsmag.
#
Mørdej:
100 gram smør
140 gram hvedemel
5 cl vand
salt
Fyld:
1 kg grofthakket løg
1 liter hønsefond
2-3 fed hvidløg
salt
1 æg
*
1. Smør, hvedemel, salt og vand æltes godt sammen til en kugle, der stilles koldt i ca. tre timer.
2. Løgene klares (ikke brunes) i lidt smør.
Hønsefond, hvidløg og salt tilsættes, og det hele koges langsomt ind til en grødagtig masse.
Det kan tage et par timer.
3. Kuglen rulles ud og kommes i en tærte- eller springform og bages ved 200 °C i fire minutter.
4. Den færdige løgkompot tilsættes 1 æg, og blandingen kommes på mørdejen, der bager i ca. 15 minutter ved 200 °C.