Isterningbakke
Citronmelisse
vand
150 g friske jordbær
12 ananaskirsebær (ca. 40 bær)
1 kiwi (ca. 100 g)
½ l. hvidvin
½ l. danskvand
1 ½ dl koncentreret (1:9) light æblesaft fx Fun light
Dagen før:
Citronmelissen skylles, og blade ne nippes af.
Vandet kommes i isterningebakken, og citronmelisseblade ne fordeles i rummene med vandet.
Bakken sættes i fryseren, hvor isterningerne fryses.
På selve dagen:
Jordbærrene nippes og skylles godt.
Jordbærrene skæres i skiver .
Ananaskirsebærrene pilles ud af hylsteret, skylles og halveres.
Kiwien skrælles og skæres i kvarte skiver .
Hvidvinen og æblesaften hældes i en bowle, og frugtstykkerne kommes i. Bowlen kan stå i køleskab i ca. 1-2 timer før servering.
Danskvand og isterninger kommes i lige før servering.
Bowlen smages evt. til med æblesaften.
Tips: Sommerbowle kan varieres ved at erstatte æblesaft med anden frugtsmag og citronmelisse med fx mynte.