Æble- og mynteisterningerne er ikke vigtige, men de giver den færdige drik en dejlig frugtsmag.
Til en 1,75 literkande, nok til ca. 8 glas
450 g madæbler, skrællede, uden kernehus og i skiver
150 ml vand
300 ml æblejuice eller vand
25 g friske myntekviste
6 tebreve med æblesmag
1,2 liter kogende vand
5 spsk strøsukker eller efter smag og behag
2 Granny Smith-æbler i skiver
Læg madæblerne på en pande med vandet.
Dæk til og kog i 5 minutter eller til de er bløde.
Stil dem til side til afkøling.
Flyt æblepureen over i en blender med en ske og tilsæt æblejuicen eller vandet og bladene fra 4-5 myntekviste.
Blend det til en jævn masse.
Hæld massen over i 2 isterningebakker og stil dem i fryseren til de er frosne.
Læg tebrevene og endnu 6 store myntekviste i en kande, der kan holde til det kogende vand og hæld det over.
Lad stå i 5 minutter.
Tag tebrevene og myntekvistene op og rør sukkeret i.
Lad det køle af og stil det i køleskabet, indtil drikken er iskold.
Hæld æble- og mynteisterningerne op i en glaskande (1,75 liter) og tilsæt de resterende mynte kviste og de skives kårne æbler.
Hæld den afkølede te i, rør godt rundt og server straks i høje glas.
Drink tips: Tilsæt et mål mørk rom eller whisky i hvert glas