Lækker krydret julegløgg og jule cava, der kan serveres til
en julefrokost, eller imens gæsterne venter på stegen, juleaften
Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
Gløggkoncentrat:
½ usprøjtet appelsin
1 kanelstang
2 laurbærblade
2 stjerneanis
½ tsk hel sort peber
½ spsk hel allehånde
½ spsk hele nelliker
½ tsk hel kardemomme
30 g brun farin
2,5 dl vand
Gløgg:
gløggkoncentrat (Se ovenfor)
75 cl rødvin (1 flaske)
1 håndfuld mandelsplitter
1 håndfuld rosiner
Kold jule cava:
1 dl gløggkoncentrat (Se ovenfor)
4 stjerneanis
150 cl halvtør kold cava pr. person (spumante eller cremant
kan også bruges)
* Tilberedning
Gløggkoncentrat:
Vask appelsinen og skær den i grove stykker.
Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand op i
en kasserolle.
Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10
minutter under låg.
Tag kasserollen af varmen og lad det hele trække under låg i
ca. 2 timer.
Sigt hele herligheden og gløggkoncentratet er klar.
Gløgg:
Kom en portion gløggkoncentrat i en gryde, tilsæt rødvinen
og varm nænsomt gløggen op til 80 °C.
Rist mandelsplitterne kort i ovnen eller på en tør pande.
Afkøl dem ved stuetemperatur.
Kom mandelsplitter og rosiner i flotte glas, hæld den
rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte småkager til.
Kold jule cava:
Kom et par spiseskefulde gløggkoncentrat op i 4 smukke champagneglas.
Kom en hel stjerne anis op i hvert glas.
Hæld derefter kold cava over og server straks.