Logo

Lammegratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket lammefars
¾ kg kartofler
1 aubergine
2 courgetter
400 g tomater (evt. fra dåse)
1 løg
4 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 knsp. kanel
salt og peber
½ l fed yoghurt
2 æg
tyrkisk yoghurt med 10% fedt

Skær kartofler, aubergine og courgetter i skiver, drys med salt og lad dem stå i ½ time.

Hak løg og hvidløg og brun dem sammen med kødet i olie. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og smag kødsaucen til med salt, peber, spidskommen og kanel.

Tør grønsagerne og læg dem lagvis med kødblandingen i et ovnfast fad. Dæk fadet med alufolie og sæt det i en 160ºC varm ovn i 30 min.

Til sidst overhældes retten med yoghurt, som er pisket sammen med æggene og bages i yderligere 15 min. ved 180ºC.
Tips:Tyrkisk yoghurt kan købes mange steder. Hvis man ikke kan få det, lader man 1 .l yoghurt naturel løbe af i et klæde i mindst 1 time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her