500 g hakket lammefars
¾ kg kartofler
1 aubergine
2 courgetter
400 g tomater (evt. fra dåse)
1 løg
4 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 knsp. kanel
salt og peber
½ l fed yoghurt
2 æg
tyrkisk yoghurt med 10% fedt
Skær kartofler, aubergine og courgetter i skiver, drys med salt og lad dem stå i ½ time.
Hak løg og hvidløg og brun dem sammen med kødet i olie. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og smag kødsaucen til med salt, peber, spidskommen og kanel.
Tør grønsagerne og læg dem lagvis med kødblandingen i et ovnfast fad. Dæk fadet med alufolie og sæt det i en 160ºC varm ovn i 30 min.
Til sidst overhældes retten med yoghurt, som er pisket sammen med æggene og bages i yderligere 15 min. ved 180ºC.
Tips:Tyrkisk yoghurt kan købes mange steder. Hvis man ikke kan få det, lader man 1 .l yoghurt naturel løbe af i et klæde i mindst 1 time.