Profiteroles di crema al limoncello con fonduta di cioccolato blanco
(4 personer)
Dej:
2 dl vand
50 g smør
200 g hvedemel
4 æg
Creme:
2 æg
½ l. mælk
150 g sukker
75 g hvedemel
1 vaniljestang
Skal af 1 citron
1 dl citronlikør (Limoncello)
Chokoladeovertræk:
250 g hvid chokolade
75 g usaltet smør
Pynt: Reven citronskal
Dej: Varm vand og smør i en gryde.
Tilsæt melet, når smørret er smeltet, og rør kraftigt med en grydeske i ca. 5 minutter, til dejen er lind.
Tag gryden af varmen og køl lidt af.
Rør et æg ad gangen i dejen.
Hæld dejen i en sprøjtepose og afsæt 12 boller (a ca. 3 cm i diameter) på en smurt bageplade.
Bag profiterolerne/vandbakkelserne ved 180º i 20-25 minutter.
Creme: Bring mælk, vanilje og citronskal i kog.
Pisk hvedemel, sukker, æg og citronlikør grundigt i en skål og tilsæt under konstant piskning den kogte mælk.
Giv cremen et hurtigt opkog og stil til afkøling.
Hæld den kolde creme i sprøjtepose og "pift" profiterolerne.
Chokoladeovertræk: Smelt hvid chokolade og smør i vandbad.
Anretning: Server 3 fyldte profiteroles på hver tallerken og træk over med den smeltede chokolade.
Drys lidt reven citronskal over.