Den friske aroma af citronskal og karsens skarphed harmonerer perfekt med den sprøde knudekål og saftige svinekam og kagen giver dessert til hele næste uge
400 g knudekål
200 g svinekød, fx svinekotelet eller nakkekam
1 spsk smør
salt, peber og ½ tsk sukker
1 dl grønsagsbouillon
2 spsk cremefraiche 38 %
1 tsk reven citronskal, økologisk
1-2 spsk citronsaft
6 spsk karse
*
A. Knudekål skrælles og skæres i brede stave.
Svinekød skæres i brede stave.
Det steges let i 1 spsk smør og krydres med salt, peber og ½ tsk sukker.
Grønsagsbouillon hældes i, og det hele koges under låg ved middel varme i 5 min.
B. Derefter kommes 2 spsk cremefraiche, og det hele koges uden låg i 3-5 minutter.
Reven citronskal tilføjes.
Der krydres med 1-2 spsk citronsaft og eventuelt salt og peber.
6 spsk karse vendes i knudekålen.
Pr. portion, 4 g protein, 14 g fedt, 9 g kulh. = 178 kcal 1745 kj
--
Semuljekage
Det nemmeste er ofte det bedste: enkel og meget saftig skærekage med semulje og cremefraiche gennemvædet med appelsinsirup
Til 14 stykker: Tilberedning 60 min. + tid til at trække.
1 appelsin, økologisk
1 citron, økologisk
100 g smør
4 æg
1 knsp salt
160 g sukker
400 g cremefraiche (9 %)
320 g semuljegryn/bulgur
3 spsk bagepulver
springform (26Ø)
2 dl appelsinsaft
korn fra 1 vaniljestang
120 g sukker
*
A. Riv skallen af 1 appelsin og 1 citron og pres 4 spsk saft ud af hver.
Smør smeltes.
Æg, salt og sukker piskes med håndmikseren i 8 minutter, til det er cremet.
Cremefraiche, appelsin- og citronskallen og smørret blandes i.
B. Semuljegryn/bulgur og bagepulver blandes og røres forsigtigt i med en dejskraber.
Dejen fyldes i en springform, der forinden smøres og drysses med hvedemel.
Det bages i den forvarmede ovn ved 180˚C (varmluft 160˚C) i 35 minutter.
C. Appelsinsaft, korn fra 1 vaniljestang og sukker koges i 2 minutter og køles af, til det er lunkent.
Kagen vendes ud på et dybt fad og prikkes flere gange.
Siruppen hældes over og kagen trækker i 30 minutter.
Pr. portion, 6 g protein, 12 g fedt, 40 g kulh. 288 kcal 1204 kj