Logo

Citronlikørcreme i små vandbakkelser med hvid chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Profiteroles di crema al limoncello con fonduta di cioccolato blanco
(4 personer)
 
Dej:
2 dl vand
50 g smør
200 g hvedemel
4 æg
 
Creme:
2 æg
½ l. mælk
150 g sukker
75 g hvedemel
1 vaniljestang
Skal af 1 citron
1 dl citronlikør (Limon­cello)
 
Chokoladeovertræk:
250 g hvid chokolade
75 g usaltet smør
 
Pynt: Reven citronskal
 
Dej: Varm vand og smør i en gryde.
Tilsæt melet, når smørret er smeltet, og rør kraftigt med en grydeske i ca. 5 minutter, til dejen er lind.
Tag gryden af varmen og køl lidt af.
Rør et æg ad gangen i dejen.
Hæld dejen i en sprøjtepose og afsæt 12 boller (a ca. 3 cm i diameter) på en smurt bageplade.
Bag profitero­lerne/vandbakkelserne ved 180º i 20-25 minutter.
 
Creme: Bring mælk, vanilje og citronskal i kog.
Pisk hvedemel, sukker, æg og citronlikør grundigt i en skål og tilsæt under konstant piskning den kogte mælk.
Giv cremen et hurtigt opkog og stil til afkøling.
Hæld den kolde creme i sprøjtepose og "pift" profitero­lerne.
 
Chokoladeovertræk: Smelt hvid chokolade og smør i vandbad.
 
Anretning: Server 3 fyldte profiteroles på hver tallerken og træk over med den smeltede chokolade.
Drys lidt reven citronskal over.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.944 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her