Broccoli nuggets er lækre som aftensmad i en wrap, et pitabrød
eller med bagte kartofler til. BBQ-saucen er et must! 45 min - 20 stk
# Ingredienser
300 g broccoli
100 g optøede ærter
50 g pankorasp
100 g revet ost fx Vesterhavsost
1 æg
salt
Lyn-BBQ-sauce:
1 dl ketchup
1 spsk flydende honning
1 spsk chipotle-hotsauce eller anden chilisauce
*
Tilberedning
Del broccolien i buketter.
Brug også stokken, skræl den, og skær den i stave.
Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt, og damp
broccolien under låg i 3-4 minutter.
Hæld vandet fra, og dryp broccolien godt af.
Blend broccoli og ærter til en grov mos i en foodprocessor.
Tilsæt pankorasp, ost og æg, og krydr med salt.
Saml massen med hænderne.
Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere
panko i.
Form små ’nuggets’ af massen, og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Bag dem ved 200 °C i 15 minutter.
Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen, og pak saucen sammen
med de afkølede nuggets i madpakken.
TIPS: Nuggets er også supergode med en dressing af lidt yoghurt,
hvidløg og hakket purløg.
Pankorasp kan fås hos asiatiske købmænd. Forskellen på panko og alm rasp er: til
panko bruges friskt brød der rives og tørres - til alm rasp tørres brødet først
og smuldres bagefter.