- meget populær bønneret
200 gram sorte bønner
60 gram rajma, røde nyrebønner
200 gram hakkede tomater
2 tsk cayennepeber
4 tsk hakket hvidløg
4 tsk revet ingefær
en god klat smør
4 spsk kaffefløde
1 tsk punjabi garam masala
ca. 1 spsk salt
Bønnerne skal stå i blød natten over. De kommer i en gryde med vand, så det står et par centimeter over. Kom låg på og lad dem simre i 3-4 timer, til de er godt møre, hvorefter skal de moses yderligere. Så rører man hakkede tomater, cayennepeber, hvidløg, ingefær og smør i, og lader det simre i yderligere en halv time. Der tilsættes kaffefløde, punjabi garam masala og salt, hvorefter der røres lidt, og det simrer yderligere 8 minutter. Bønnerne kan serveres sådan - eller med ”do a tarka” til.
Do a tarka
3 spsk ghee, klaret smør
ca. 3 spsk fintsnittede, brunede løg
1 tsk cayennepeber
Ryst det hele lidt, og kom det ned til bønnerne.