3 fiskeben
1 kg blåmuslinger
1 l. hvidvin
1 porre
3 løg
½ bdt bladselleri
3 laurbærblade
¼ bdt timian
½ l. piskefløde
¼ rød chili
Rens fiskebenene for blod og rogn.
Kom dem i en gryde og tilsæt ½ l hvidvin samt vand, til det dækker.
Kog fonden op og skum den af for urenheder.
Tilsæt de rensede, udskårede grønsager, porre, løg, selleri samt laurbærblade og peberkorn og halvdelen af timianen.
Lad det koge i ca. 30 min.
Sigt fonden og reducer den til det halve.
Tilsæt piskefløden og kog suppen ind til en cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og peber (kan evt. blendes med koldt smør for
at få en mere cremet konsistens).
Muslingerne ordnes og dampes med hvidvin, hvidløg samt timian. Muslingerne tages ud af skallerne og kommes i suppen lige før serveringen.
Suppen serveres med brød.