400 g kyllingebrystfilet (kan udelades)
200 g jordnødder med skal
500 g rå grønkål
250 g risnudler
3 spsk jordnøddeolie
4 hakkede skalotteløg
4 pressede hvidløgsfed
½-1 finthakket, frisk, rød chili
3 cm hakket, frisk ingefær
¼ tsk spidskommen
1 spsk gurkemeje
8 dl kokosmælk (light)
2 spsk råsukker
saft af 1 lime
salt og peber efter smag
Skær kyllingekødet i mindre stykker, brun dem over det hele og drys med salt og peber. Stil dem til side.
Afskal jordnødderne og rist dem.
Kog nudlerne efter anvisningerne på emballagen.
Lad dem dryppe af.
Fjern det groveste af grønkålen og skær resten i stykker.
Varm olien op og tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær, spidskommen og gurkemeje og svits det i nogle minutter.
Tilsæt kokosmælk, sukker og limesaft og lad det simre i 5 minutter.
Læg grønkålen og kyllingestykkerne i, varm det igennem og smag til.
Fordel nudler og suppe i 4 skåle.
Strø nødderne over.
I Malaysia serveres laksa i mere eller mindre hotte variationer. Der skal være risnudler i, og man kan så tilføje brunede strimler af kyllingekød eller fisk og skaldyr, mere eller mindre kokosmælk og krydderier efter smag. Det er meget sjovere at lave grønkålssuppen som laksa end at lave den på den sædvanlige måde!