Baba med rom er en kage af sød gærdej, som skal trække med
en lage af rom. Det er en rig, velsmagende og fyldig dessert, så derfor har vi
valgt en let hovedret med fjerkræ og grønsager.
Kalkunschnitzel med grøntsager:
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 20 min.
#
4 kalkunschnitzler (store skiver kalkunbryst)
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 kg nye grønsager (fx gulerødder, majroer og forårsløg)
15 g smør
½ spsk + ½ spsk olie
1 potte citronmelisse
Tilbehør:
pillekartofler
evt. citron
*
Vend schnitzlerne i hvedemel krydret med salt og peber.
Rens grønsagerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg kødet på en pande med smør og olie ved middelgod varme
i 6-7 min. på hver side, til det er gennemstegt.
Kog grønsagerne i letsaltet vand med olie, til de er møre,
men sprøde - ca. 5 min.
Lad dem dryppe af i et dørslag, og drys med citronmelisse.
Server schnitzlerne med grønsager, kartofler og citron.
Baba med rom og frisk frugt
8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid:
ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.
#
Dej:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
50 g sukker
225 g hvedemel
50 g blødt smør
2 spsk korender
1 spsk sultana rosiner
Romlage:
2 dl vand
300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin)
3 dl brun rom
Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan)
*
Smuldr gæren ud i lunken mælk.
Tilsæt sammenpiskede æg, korender, rosiner og sukker, og rør
gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind.
Lad den hæve i 1 time.
Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (¾ liter).
Lad den efterhæve i 30 min.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min.
Kog vand og sukker, til det er opløst.
Lad det køle af, og bland med rom.
Prik baba'en i formen med en kød nål eller en strikkepind,
og dryp romlagen over.
Lad kagen trække i mindst 6 timer - og gerne til næste dag.
Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i
små stykker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin