Logo

Katrineblommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Katrineblommekage

 

Den lune Katrineblommekage smager dejligt med iskoldt flødeskum til eller måske med en blød vaniljeis.

Arbejdstid: 30 min. Iblødsætningstid: 2-3 timer Bagetid: 35-40 min. 6 personer

 

#

225 g svesker med sten

35 g mandler

4 æg

75 g sukker

1 økologisk citron

1 stang vanilje

3½ dl fløde

 

Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis

*

 

Læg sveskerne i koldt vand 2-3 timer.

Skold og smut mandlerne.

Erstat stenen i sveskerne med mandler.

 

Læg sveskerne i et smurt ovnfast fad og drys evt. overskydende mandler ved.

 

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk vaniljekorn og fintrevet citronskal i.

 

Bring fløden i kog med vaniljestangen.

Pisk den koghede fløde i æggemassen og lad den tynde cremeblanding køle lidt af.

 

Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen.

Hæld det hele over sveskerne i fadet.

 

Bag dessertkagen ved 175 °C i 35-40 min.

Server desserten lun med iskoldt flødeskum til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her