Logo

Vinbondekonens salat - Salade vigneronne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 forskellige salater
Æg
Saltet brystflæsk
Landbrød
Olivenolie
Hvidløg
Volnøddeolie
Rødvinsvinaigre
Salt, friskkværnet sort peber
Smør
Persille
 
Der skal bruges min. 6 forskellige slags af årstidens, sprøde salater. Beregn ca. 1 håndfuld pr. person.
Saml dem i små bukketter.
Kom ½ æg pr. person i kogende salt­vand og lad koge i 4-5 minutter, til de er smilende.
 
Vinaigrette: Pisk en dressing sammen af 1 del rødvinsvinaigre (her fra Mada­mes eget vinaigrefad) med 2 dele val­nøddeolie, salt og friskkværnet peber.
 
Croutoner: Vend nogle gode skiver land­brød i olivenolie og grill dem sprøde.
Gnid med hvidløg og skær i grove tern (skal se rustikt ud...).
Tag en skive saltet brystflæsk, læg den i koldt vand, kog op og lad simre i 15 minutter.
Hæld vandet fra, dryp af og skær flæsket i fine strimler.
Sauter flæskestrimlerne gyldne i lidt smør i 5 minutter ved medium varme.
 
Lige inden servering: Vend salatbuket­terne i vinaigretten, anret de halverede, smilende æg ovenpå, drys croutoner og de varme flæskestrimler på og pynt med et drys friskhakket persille.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her