6 forskellige salater
Æg
Saltet brystflæsk
Landbrød
Olivenolie
Hvidløg
Volnøddeolie
Rødvinsvinaigre
Salt, friskkværnet sort peber
Smør
Persille
Der skal bruges min. 6 forskellige slags af årstidens, sprøde salater. Beregn ca. 1 håndfuld pr. person.
Saml dem i små bukketter.
Kom ½ æg pr. person i kogende saltvand og lad koge i 4-5 minutter, til de er smilende.
Vinaigrette: Pisk en dressing sammen af 1 del rødvinsvinaigre (her fra Madames eget vinaigrefad) med 2 dele valnøddeolie, salt og friskkværnet peber.
Croutoner: Vend nogle gode skiver landbrød i olivenolie og grill dem sprøde.
Gnid med hvidløg og skær i grove tern (skal se rustikt ud...).
Tag en skive saltet brystflæsk, læg den i koldt vand, kog op og lad simre i 15 minutter.
Hæld vandet fra, dryp af og skær flæsket i fine strimler.
Sauter flæskestrimlerne gyldne i lidt smør i 5 minutter ved medium varme.
Lige inden servering: Vend salatbuketterne i vinaigretten, anret de halverede, smilende æg ovenpå, drys croutoner og de varme flæskestrimler på og pynt med et drys friskhakket persille.