Spätzle:
1,90 dl danskvand
300 g hvedemel
4 æg
salt
Auberginechips:
2 auberginer
½ l olivenolie eller vindruekerneolie
havsalt
Tomater:
5 tomater
Pecorini el. anden fast ost fx Grana el.Parmesan
2 spsk olie
hakket purløg eller persille
portulak
rosmarin
havesyre
manchego, spansk fåreost
Spätzle:
Hvedemel piskes sammen med æg og salt. Danskvanden tilsættes.
Massen høvles over rivejernet ned i gryde med kogende letsaltet vand. Fjernes når de kommer op til overfladen. Vendes i olivenolie og køles af på en bradepande.
Auberginechips:
Auberginerne skæres så tyndt som muligt med skallen og steges gyldne og sprøde i olie.
Danske tomater:
Del tomaterne i kvarte.
Skær salaten i strimler, varm olien, tilsæt spætzle, så de tager lidt farve og puffer op, og tilsæt portulak og havesyre. Vent tomat og salat i, og anret med de sprøde aubergine og ost.
Hæld den i salatskålen. Tilsæt salatblade + de danske tomater.
Anret.
Høvl Manchego over fadet, auberginechips over og vend med purløg og persille.