1 dåse croissantdej
6 små æg
3 store skiver røget laks
½ æg, sammenpisket
Kog æggene i ca. 7 minutter, spul dem over med koldt vand og pil dem. Rul croissantdejen fra dåsen ud, og rul hver trekant en anelse større og bredere. Skær lakseskiverne over i halve, og læg en skive laks om hvert æg. Pak et stykke croissantdej udenom hvert æg til en tyk croissant. Det gør ikke noget, at croissanterne er lidt åbne i siderne. Læg de fyldte croissanter på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 175 º i ca. 12 minutter, men pas på, at de ikke bliver mørke.
Opskriften er udgangspunkt for masser af variationsmuligheder: i stedet for æg kan man kombinere laksen med kapers eller soltørrede tomater; æggene kan omvikles med ansjoser eller sardeller. Pandestegte svampe, hvidløg og frisk mozzarellaost; Gorgonzola og hasselnøddeflager; parmaskinke eller chorizopølse sammen med basilikum eller pesto og en lille, kogt kartoffel (helst nye); fetaost og soltørrede tomater etc etc