Italiensk pesto mixet med ristet grøn peberfrugt, passer
fint sammen med kartofler i denne originale og fyldige salat • Kartofler er en
god kulhydrat- og C-vitaminkilde • Pinjekerner tilsætter fibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner
# Råvarer til Kartoffelsalat med pesto
500 g nye kartofler
1 rødløg
PESTO:
1 grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
5 dl friske basilikumblade
2 spsk ristede pinjekerner
4 tsk olie
4 tsk estragoneddike
2 spsk reven parmesanost
GARNERING:
salatblade til garnering
* Fremgangsmåde
1 Skrub kartoflerne, læg dem i en gryde og hæld vand på så
de er dækkede.
Læg låg på og bring i kog.
Skru ned og lad kartoflerne koge til de er møre, ca. 15 min.
2 Halver peberfrugten og fjern kernerne.
Læg peberfrugterne under ovnens grill.
Sæt grillen på høj varme og grill til skindet bobler, ca. 5
min.
Læg peberfrugterne i en plastpose og træk derefter skallen
af.
3 Pil hvidløgene.
Monter foodprocessoren med kniven og læg hvidløg,
peberfrugt, basilikum, pinjekerner, olie og eddike i.
Kør til det er fin delt og jævnt.
4 Skær kartoflerne i halve eller både.
Halver rødløget og skær det i skiver.
Bland kartofler, pesto og løg i en skål og sørg for at
kartoflerne bliver helt dækkede af pesto.
Beklæd en serveringsskål med salatblade.
Læg kartoffelsalat- en i og drys med parmesanost.
Lad salaten trække en tid inden servering, så smagen kommer
frem.
Tips & råd
Rist pinjekernerne så smagen bliver kraftigere, ved at lægge
dem på en teflonpande uden fedtstof.
Anvend foodprocessoren til at rive parmesanosten.
Del osten i tern. Anvend knivbladet og kør til osten er
findelt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 110 = kJ 462
Kulhydrat 20 g Protein 3 g Fedt 2 g (16%) Fibre 3 g