6 halvmodne bananer
75 g hvedemel
2 spsk majsmel (majsstivelse Maizena)
3-4 spsk perlesukker
¼ tsk salt
1 dl vand
Olie til friturestegning
Eventuelt stødt kanel, flormelis, vaniljeis og sirup til servering
I en skål sigtes majsmel, hvedemel, salt og perlesukker.
Hvis perlesukkeret ikke siver igennem, hældes det i.
Ved konstant omrøring tilsættes vand, indtil dejens konsistens er tyk
pandekagedej.
Banerne skæres i halve uden skræl.
I en lille gryde eller wok hældes olie i en dybde af 2-4 cm.
Olien varmes til nær kogepunktet, 190ºC.
Vend bananerne i dejen og tag dem enkeltvis op med en tang.
Læg bananerne aldeles forsigtig i frituren. Start med en ad gangen.
Steg til bananerne er gyldne.
De tager meget hastigt farve. Derefter lægges de til afdrypning.
Bananfritterne serveres varme og kan nedfryses.