Logo

Blæksprutte-carpaccio

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis du vil prøve en anderledes forret næste gang du har gæster så er denne opskrift på blæksprutte-carpaccio helt sikker et forslag. Husk dog at gå i gang i god tid, da det tager et døgn cirka.

 


Tag nogle store 8-armede blæksprutter med sugekopper (det er dem der er run­de, ligner en sol og ser farlige ud...)
Man tager sin blæksprutte, skyller den under kaldt vand og kommer den i en gry­de med halvt vand og halvt hvidvin, så sprutten er dækket. Tilsæt en masse urter i tern - kig i køleskobet, men fx selleri, fennikel, hvidløg, løg, porre, gulerod, peberkorn, laurbærblade og korianderfrø, timian og persillestilke og en enkelt stjerneanis - bring i kog og lad simre stille og roligt i 1 ½-2 timer uden låg.
Disse blæksprutter ligger som regel på 1 ½-2 kg, og det passer til denne ret.
Når blæksprutten er færdig, lader man den ligge på køl i lagen til næste dag, hvor den tages op og lægges som en lang pølse i film - husk at fjerne næb/mund oppe under armene - fold armene op omkring hovedet og modellér dyret lidt i facon.
Læg pølsen på frost, hvorefter den nemt kan skæres i papirstynde skiver, der lægges fladt ud på en tallerken.
 
Kog aspargeskartofler 'al dente', skær i skiver og mariner i citronsaft, olivenolie og rosmarin.
 
Fordel nogle udstenede, sorte oliven, der har ligget i olie, på bagepapir og tør dem i ovnen ved 140ºC i ca. 20-30 minutter.
 
Fordel de marinerede kartoffelskiver, tørrede, hele oliven samt tomatconcasse. lidt basilikumchiffonade (fint strimlede basilikumblade) og til sidst noget pesto på carpaccio'en.
 
Pestoen laves på basilikum og olivenolie, men ikke nødvendigvis pinjekerner, selv om de har mange grantræer dernede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her