Elsker du chokolade-muffins, så vil du uden tvivl lade dig
forføre af denne opskrift på muffins med Daim-chokoladestykker og banan. De
lækre muffins får en ekstra skøn dimension, når du tilføjer banan i dejen, og
med de skønne Daim-chokoladestykker får kagen en fantastisk, crunchy smag.
Kombinationen af den cremede og den knasende konsistens er det, der gør den her
opskrift på muffins så populær.
Tid: 20 minutter. Bagetid: 35-40 minutter. Antal: 8 store
muffins (eller 16 mindre).
# Det skal du bruge til Daim-muffins:
75 g smør
2 modne bananer
3 dobbelt Daim-chokoladebarer (i alt 168 g)
1 vaniljestang
350 g hvedemel
150 g rørsukker
1 tsk salt
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 æg
3½ dl kærnemælk
8 store forme til muffins (gerne af silikone) eller 16
muffinforme i almindelig størrelse
*
Sådan laver du dine muffins:
Tænd ovnen på 175 °C. Gør formene til dine muffins klar.
Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det
køle en smule af.
Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel.
Hak Daim-chokoladen groft.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland mel, rørsukker, salt, bagepulver, natron og
vaniljekorn i en skål.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og slå ægget ud
heri.
Tilsæt kærnemælk, og rør dejen sammen med en gaffel.
Tilsæt det smeltede smør og bananmos, og vend den hakkede
chokolade i til sidst.
Fordel dejen i formene, og bag dine muffins i ovnen i 35-40
minutter, til de er flot gyldne.