En cremet chokoladekage er perfekt som dessert.
1 kage/10-12 stykker. Arbejdstid: 40 min. Bage/hviletid: 1½
time. Fryseegnet
#
150 g chokolade
150 g smør
3 æg
125 g sukker
25 g hvedemel
Kaffemousse:
5 blade husblas
50 g chokolade
1 kop stærk varm kaffe
4 æggeblommer
50 g sukker
3 dl piskefløde
Drys: stødt kanel
*
SMELT stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
DEL æggene, og pisk æggeblommerne og 100 g sukker til en tyk
og luftig creme.
Pisk æggehviderne stive (med rene piskeris), og vend 25 g
sukker i.
VEND forsigtigt den smeltede chokoladesmørblanding i
æggeblommeskummet, og sigt melet i dejen.
Vend forsigtigt æggehviderne i, og hæld dejen i en smurt
springform.
BAG kagen i ca. 25 min. ved 200 °C, og stil den til afkøling
på en rist.
SÆT kagen på et fad. Vask springformens kant, og spænd den
omkring kagen.
UDBLØD husblassen i koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud, og smelt husblassen og små stykker chokolade
med varm kaffe.
PISK æggeblommer og sukker til en tyk creme.
Vend kaffeblandingen og derefter let pisket flødeskum i.
Hæld kaffemoussen over chokoladekagen, og sæt den i
køleskabet i ca. 1 time, til den er stivnet, men stadig cremet.
Drys med kanel, løsn kagen fra formen, og fjern formen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin