Logo

Havtornsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De orangegule bær er sprængfyldte med C-vitamin. Der kan laves en fin, gylden saft af bærrene efter denne opskrift:
 
1 kg havtornbær
2 l vand
2 dl sukker
saft af 3 citroner
 
Bærrene skylles godt og kommes i en gryde.
Der hældes vand over til bærre­ne er dækket og gerne lidt tiL
Koges ved svag varme i ca. 30 minutter og sis herefter i en saftpose. Koges op ved svag varme med sukkeret og saften fra de tre citroner i ca. 20 minutter.
Smagen kan reguleres med citronerne efter eget behag.
Til sidst skummes saften og hældes på rene skoldede flasker når den er kold.
Saften har en særpræget smag lidt hen ad papaya.
Blandet op med vand til saftevand har den ikke mange chancer hos børnene, men med en tør hvidvin eller en mousserende Vinho Verde bliver saften spændende.
Kan serveres som velkomst­drink til klipfisk, og der er ikke mange der kan gætte hvad det er.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
76223-10-2010 11:27:03 møller andreasen havtornvej 33 9800 hjørring
kommentar: plukning ,klip klaserne af buskene,læg dem i plastpose,hurtg hjem i fryser,efter frysning er bærenelette at fjerne med gaffel. møller
76323-10-2010 10:26:51 benedicte
Hvem har en god ide til, hvordan man bedst får bærene af grene/kvistene? der er torne og bærene går meget let i styker!

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her