En skøn og børnevenlig ret - så hvis du laver dobbelt
portion kalkunkødboller, kan du passende komme halvdelen i fryseren til en anden dag. (4 pers)
# Kalkunkødboller:
600 g kalkunkød skåret i tern (fx. bryst)
1 tsk salt
friskkværnet peber
3 stilke frisk estragon, bladene
En lille håndfuld persille
150 g Pecorino
2 æg
2 spsk hvedemel
2 dl cremefine 7 %
2 spsk olie til stegning
Sauce:
250 g champignon i kvarte.
2 løg, finthakket.
1 pakke cocktailpølser, evt. skåret over.
1 fed hvidløg, presset.
2 tsk paprika
salt og peber
1½ dl hønsebouillon
¼ fløde
2 spsk tomatkoncentrat
evt. lidt maizena udrørt i vand til jævning
Rodfrugtmos:
800 g kartofler
1 stor pastinak
2 gulerødder
2 spsk smør
1½ dl lunken mælk
salt og peber
*
Kalkunkødboller:
Bland kalkunkødet med de øvrige ingredienser og blend det i
foodprocessoren indtil farsen er glat og lind, det går ret hurtigt.
Lad farsen hvile koldt i ca. 30 min.
Formes med en teske til små runde boller som steges gyldne i
olien.
Sættes til side.
Sauce:
Steg løget i lidt olie og tilsæt efter ca. 5 min. to tsk.
paprika og cocktailpølser og champignon.
Lad svitse i yderligere 5 min.
Tilsæt bouillon og hvidløg og tomatkoncentrat lad retten
simre 10 min.
Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
Kom kalkun kødboller i.
Om nødvendigt kan saucen jævnes med lidt maizena.
Rodfrugtmos:
Kog alle grønsagerne møre i usaltet vand.
Mos dem med en kartoffelmoser eller brug piskeriset.
Tilsæt, smør salt og mælk.
Tips:
Cocktailpølser kan være kyllingepølser eller alm.
wienerpølser.
Rodfrugtmosen kan ændres med knoldselleri, squash,
persillerod.