Dette er en
luksusudgave af hindbærsnitter bagt med et ekstra lag med remonce.
ca. 15 snitter.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: ca. 25 min.
#
Dej:
300 g hvedemel
150 g smør
2 spsk sukker
50 g gær
2 æg
Remonce og fyld:
100 g smør
75 g sukker
25 g mandelmel eller
finthakkede mandler
½ tsk stødt kanel
½ tsk vaniljesukker
1 dl
hindbærmarmelade
Glasur:
150 g flormelis
1-1 ½ spsk kakao
1-2 spsk vand
*
Smuldr mel og små
stykker koldt smør sammen til en grynet masse.
Tilsæt sukker.
Rør gæren ud i
sammenpisket æg.
Bland det i
melblandingen, og ælt dejen smidig.
Lad den hæve i ca.
20 min.
Rør blødt smør med
sukker, mandel mel, kanel og vaniljesukker.
Del dejen i 3 lige
store stykker, og rul dem ud i aflange stykker (15x30 cm).
Læg et dejstykke på
en bageplade med bagepapir og smør hindbærmarmeladen på dejen.
Smør remoncen på et
andet dejstykke, og læg det oven på marmeladen.
Læg det sidste dejstykke
på som top, og lad kagen hæve tildækket i 45 min.
Bag kagen i ovnen
ved 225 °C i ca. 25 min.
Afkøl kagen på en
rist.
Rør glasuren sammen,
smør den på overfladen, og lad den stivne.
Skær kagen i ca. 15
snitter.
California-road
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin