150 g mørk chokolade
100 g smør
170 g sukker
4 æg
½ dl hvedemel
½ dl kartoffelmel
½ tsk bagepulver
Pynt:
3 dl piskefløde
2 spsk kold stærk kaffe
1 dl hakkede hasselnødder
høvlet chokolade
Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en dyb tallerken over en gryde med kogende vand.
Smør og sukker røres hvidt.
Æggeblommerne samt den smeltede chokolade blandes heri.
Hvedemel og kartoffelmel samt bagepulver sigtes i, og de stivpiskede hvider
vendes i af 2 gange.
Dejen fyldes i en smurt springform, der er drysset med rasp.
Kagen bages ved 175°C i ca. 45 min.
Ovnen må ikke åbnes den første halve time.
Lige før serveringen lægges flødeskum, der er blandet med stærk kaffe, over kagen.
Pyntes med hakkede nøddekerne og høvlet chokolade.
Kagen smager bedst, hvis den bages dagen før den skal serveres.