1 l kærnemælk
500 g hvedemel
4 æg
1 tsk salt
1 tsk natron
2 spsk smeltat smør
Melet sigtes ned i en røreskål.
Æg, salt og natron kommes i og man starter sin pisker samtidig med, at man hælder kærnemælken i, i en tyns stråle, pas på at dejen ikke bliver for tyk, så den kravler op omkring piskerisene.
Når dejen er rørt jævn og glat røres de 2 spsk smeltet smør i.
Når panden er varm, smelter man en lille klat margarine på panden, hælder ca. 1 ½ dl dej på ( det passer til en 28 cm. pande) og fordeler dejen jævnt på hele panden.
(En gammel rustfri opøseske, rummer for øvrigt 1 ½ dl )
Når der ikke længere er blanke pletter af dej på oversiden, vendes pandekagen med en paletkniv og bager ca. 1 min. på den anden side, så begge sider er gyldne.
Til sidst lirker man pandekagerne over på et fad og dækker dem til med et grydelåg.
Serveres med sukker, sirup eller syltetøj.
Tips: Det er en rigtig gammeldags opskrift som blev brugt i 1940.