Logo

Fars kærnemælkspandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l kærnemælk
500 g hvedemel
4 æg
1 tsk salt
1 tsk natron
2 spsk smeltat smør
 
Melet sigtes ned i en røreskål.
Æg, salt og natron kommes i og man starter sin pisker samtidig med, at man hælder kærnemælken i, i en tyns stråle, pas på at dejen ikke bliver for tyk, så den kravler op omkring piskerisene.
Når dejen er rørt jævn og glat røres de 2 spsk smeltet smør i.
Når panden er varm, smelter man en lille klat margarine på panden, hælder ca. 1 ½ dl dej på ( det passer til en 28 cm. pande) og fordeler dejen jævnt på hele panden.
(En gammel rustfri opøseske, rummer for øvrigt 1 ½ dl )
Når der ikke længere er blanke pletter af dej på oversiden, vendes pandekagen med en paletkniv og bager ca. 1 min. på den anden side, så begge sider er gyldne.
Til sidst lirker man pandekagerne over på et fad og dækker dem til med et grydelåg.
Serveres med sukker, sirup eller syltetøj.


Tips: Det er en rigtig gammeldags opskrift som blev brugt i 1940.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her