Logo

Chokoladetærte med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdejsbund:
150 g hvedemel
75 g sukker
100 g smør
1 æg
lidt vanilje
lidt citronskal
 
Rabarberkompot:
400-500 g skårne vinrabarber
4 dl vand
150 g sukker
1 stang vanilje
lidt citronskal
 
Kakaomasse:
2 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
40 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
60 g smeltet smør
 
Hvid chokoladecreme:
3 ½ dl piskefløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer, past.
Evt. lidt Grand Marnier
 
Mørdejsbund:
Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.
Rabarberkompot:
Vand, sukker, vanilje og citronskal koges ca. 5 minutter.
Rabarberne kommes i og bringes næsten i kog. Afkøles straks.
Kakaomasse:
Æg og sukker piskes skummende.
Kakao, hvedemel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.
Hvid chokoladecreme:
Chokoladen smeltes over vandbad og æggeblommerne tilsættes.
Røres evt. sammen med lidt orangelikør.
Derefter vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.
Mørdejen rulles ud og lægges i en springform.
Skal dække både bund og sider.
Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen.
Bages i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter og afkøles.
Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte, som stilles til afkøling til næste dag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her