Mørdejsbund:
150 g hvedemel
75 g sukker
100 g smør
1 æg
lidt vanilje
lidt citronskal
Rabarberkompot:
400-500 g skårne vinrabarber
4 dl vand
150 g sukker
1 stang vanilje
lidt citronskal
Kakaomasse:
2 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
40 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
60 g smeltet smør
Hvid chokoladecreme:
3 ½ dl piskefløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer, past.
Evt. lidt Grand Marnier
Mørdejsbund:
Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.
Rabarberkompot:
Vand, sukker, vanilje og citronskal koges ca. 5 minutter.
Rabarberne kommes i og bringes næsten i kog. Afkøles straks.
Kakaomasse:
Æg og sukker piskes skummende.
Kakao, hvedemel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.
Hvid chokoladecreme:
Chokoladen smeltes over vandbad og æggeblommerne tilsættes.
Røres evt. sammen med lidt orangelikør.
Derefter vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.
Mørdejen rulles ud og lægges i en springform.
Skal dække både bund og sider.
Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen.
Bages i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter og afkøles.
Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte, som stilles til afkøling til næste dag.