De er flotte, nemme at
lave og smager skønt. Der er alt mulig god grund til at lave disse brødstænger,
næste gang der er børnekokke i køkkenet
Det er lange, sprøde
stykker brød, som er rullet i sesam og fyldt med tomat, peperoni og ost. Lidt
en krydsning mellem chips og pizza - og så er de drønnemme at lave.
Tilberedningstid: 15
min. Til 4 pers.
# Ingredienser
1 pakke færdig
pizzadej
140 g tomatpuré
1 spsk olie
100 g mozzarellaost
1 tsk tørret oregano
50 g sesamfrø
70 g peperoni
* Tilberedning
Smør med en smørekniv
tomatpuré midt på dejen, så kun 5 cm af kanten på langsiderne er frie.
Over tomaten dryppes
olie og oregano.
Skær peperoni i små strimler
og drys både peperoni og ost over tomaten.
Fold siderne uden fyld
ind over midten, og lad den ene side nå ca. 1 cm over den anden, og tryk dem
lidt sammen, evt. fugtet med lidt vand.
Skær fra den korte
side af dejen 1 cm tykke strimler med en skarp kniv.
Tril og sno stængerne
i sesam, mens du trækker let i dem, så de bliver lange.
Sno fem-seks gange.
Læg på en bageplade
med 7-8 stænger på hver plade.
Bag ved 200 °C
varmluft ca. 10 min til de er gyldne.
INFO: Pepperoni er en pølse af salamitypen. Den anvendes
ofte på pizza. Pepperoni stammer fra USA, men er ligesom den danske spegepølse
en lokal variant, som er opstået, da tilflyttere fra Sydeuropa bragte lignende
pølser til landet.
Se alle opskrifter for børnekokke