Lav dine egne flæskesvær det er nemmere end du tror. J Rigtig mormormad uden alt for mange dikkedarer. Det smager bare godt og
fremtryller gode minder.
6 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/bagetid: 30-50 min.
#
200 g rå svær af svinekam
1 tsk groft salt
Dip:
200 g græsk yoghurt eller cremefraiche18%
1 økologisk citron
1 spsk dijonsennep
1-2 tsk honning
salt og peber
evt. persille eller purløg
*
Skær sværen i strimler, og blancher dem i letsaltet, kogende
vand.
Skyl dem i koldt vand, og dryp dem godt af i en sigte.
Bland sværene med salt i en bradepande med bagepapir, og
steg dem sprøde i ovnen ved 200 °C i 25-45 min.
Vend rundt i dem nogle gange undervejs.
Dryp de sprøde svær af på et stykke køkkenrulle.
Rør græsk yoghurt eller cremefraiche sammen med fintrevet
citronskal og sennep.
Smag til med honning, citronsaft, salt og peber.
Tilsæt evt. lidt hakket persille eller fintsnittet purløg.
TIPS: Læg evt sværen helt fladt på et fad, og frys den i 1
times tid - så er det nemmere at skære tyndt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin