Nyd fridagene med lidt ekstra godt til frokost. Her er
serveret el sommerlig kold frokost, der både er velsmagende og mættende, kan
gøres klar i forvejen, så det er let at have familie eller gæster.
8-10 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3-4 min. Trækketid:
3 døgn
#
8 friske sildefileter
8 tsk groft salt
2 dl lagereddike
Citron-vodkamarinade:
2 dl frisk citronsaft
100 g sukker
1 dl vodka
evt. et par citronskiver
Tilbehør:
8-10 skiver groft rugbrød
1-2 rødløg
1 lille bundt dild
200 g cremefraiche18%
*
Rens sildefileterne, del dem igennem på langs, og skær
rygfinnerne fra.
Drys hver halve sildefilet med ½ tsk groft salt, og læg dem
i et fad.
Hæld eddike over, og sæt fadet i køleskab i 1 døgn.
Kog citronsaft og sukker, til det er opløst.
Køl lagen af, og tilsæt vodka og evt. citronskiver.
Tag sildene op af eddiken, og tør dem med køkkenrulle.
Læg sildene i citronlagen, og sæt dem i køleskabet i 2 døgn.
Server sildene med rugbrød, rødløg i ringe, dild og
cremefraiche.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin