Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det
nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark.
Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin,
folacin og kostfibre. Skoleagurk er en forædling af salatagurken. Den er
udviklet til at passe som snack til madpakken. Den smager efter manges mening
bedre end den almindelige agurk.
Tips til tilberedning
• Brug den i børnenes madpakke eller til skovturen
Vidste du at...
Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær
med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.
Opbevaring
I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved
opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis
den opbevares for koldt.
Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse -
så smager den af mere.
I sæson
Marts til Oktober