1 agurk (ca. 300 g)
2 kg skrabede små nye kartofler
2 liter vand
2 tsk groft salt
1,5 dl krydret mayonnaise fx Miracle Whip
3 små fed hvidløg
1 liter friske basilikumblade (2-3 potter)
1 liter bredbladet persille
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
*
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Lad kartoflerne køle helt af.
Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
Kom agurkestykkerne i et blenderglas sammen med mayonnaise og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend i yderligere ca. 30 sek. eller til salatsaucen er helt grøn og jævn.
Skær kartoflerne i halve og vend dem ned i salatsaucen. Smag til.
Tips: Den grønne kartoffelsalat smager også dejligt sammen med culotte, hakkebøf eller frikadelle, serveret sammen med salat af tomat og peberfrugt.
Hvis den grønne sauce til kartoffelsalaten er for tyk, så rør den op med lidt vand.