Logo

Flæskesteg i Tupperware UltraPlus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Flæskesteg i Tupperware UltraPlus

Billede indsendt af Hanne Sig Weibel


Flæskesteg:
Drys sværen med 1 spsk groft salt.
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.

Du lægger stegen i UltraPlus.

Hæld ½ l vand i og sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 ºC og lad stegen stå i ca. 1¼ time.

De sidste 15-20 min hældes væden fra (bruges til sauce) og 

låget tages af og der skrues op til 230 ºC.


Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 ºC.

Hvis sværen er sprød:
Fortsæt stegningen indtil centrumtemperaturen er 65 ºC.

Hvis sværen ikke er sprød:
Skru ovnen op på 250 ºC, indtil centrumtemperaturen er 65 ºC.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Tag stegen ud af ovnen. Hviletid 20 minutter.


Brug skyen til sauce. Si skyen op i en gryde.
Lad det stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt.
Udrør majsstivelse i koldt vand og jævn saucen.
Kog den ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (14 stemmer)
Siden er blevet set 8.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1341312-06-2022 14:11:50 Birthe
Det kan da ikke passe der ikke skal krydderier på, den bliver da noget tam i smagen uden 🤗

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her